Home » Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Rechtsgeldig huwelijk of niet?

Trouwen in het buitenland is niet zo makkelijk als het lijkt. Een Nederlandse trouwambtenaar heeft niet dezelfde bevoegdheden in het buitenland. Een trouwambtenaar kan dus geen rechtsgeldig huwelijk sluiten tussen twee personen die in het buitenland willen trouwen. Daar komt nog bij dat je niet zomaar in elk land mag trouwen. Bij de meeste landen moet er namelijk 1 iemand ingeschreven staan in het land waar zij gaan trouwen. In enkele landen kan het wel maar je moet veel opvragen, navragen, documenten regelen en je inlezen in de huwelijksvoorwaarden van dat land. Sommige huwelijksvoorwaarden zijn een stuk strenger, met name voor de vrouw, denk daarbij aan voorwaarden waar een echtgenote aan moet voldoen, alimentatie enzovoorts. Tevens kan het huwelijk dan ook alleen ontbonden worden in het land waar je getrouwd bent. Eenmaal in Nederland moet het huwelijk ook geregistreerd worden. Ook daar gaat veel tijd en papierwerk inzitten.  

Ceremonieel huwelijk

Omdat een bruiloft in Nederland organiseren al ontzettend veel werk is en bij officieel trouwen in het buitenland er nog meer bij komt kijken is het een mooie optie om te kiezen voor een ceremonieel huwelijk. 
In Nederland kun je gratis trouwen. Hierdoor is alles in Nederland al wettelijk vastgelegd en geregeld en je bent op de hoogte van alle wetten, rechten en plichten van het Nederlands huwelijk.
Vervolgens huur je een ceremoniespreker in en die neem je mee naar het buitenland. In het land waar jullie dan graag willen trouwen krijg je dan ten overstaan van familie en vrienden een mooie voltallige huwelijksceremonie waar jullie met liefde en plezier op kunnen terugkijken. 

Jullie droom waarmaken? Ik ga met jullie mee

Altijd al willen trouwen in de ruwe natuur in Ierland? Of aan de blauwe stranden in Curaçao?
Zijn jullie opslag verliefd geworden op die ene wijngaard in Frankrijk? Of op dat kleine kerkje in Italië? 

Hebben jullie plannen om een huwelijksceremonie of handfasting-ceremonie en het feest in het buitenland te houden?
Ik ga met jullie mee als ceremoniespreker. In Nederland gaan we samen de details bespreken. We gaan samen kijken naar jullie wensen en aan de hand daarvan ga ik een mooie om maat gemaakte persoonlijke ceremonie voor jullie maken waar jullie met liefde en plezier op zullen terugkijken.

Kosten

Voor een ceremonie in het buitenland maak ik vrijblijvend een offerte op maat.