Home » Ceremonies » Handfasting-ceremonie

Handfasting-ceremonie

Wat is een handfasting?

Een handfasting is van oudsher een Keltische huwelijksceremonie. Handfasting betekend letterlijk 'het binden van de handen'. Het binden van de handen staat symbool voor de verbinding die twee mensen aangaan. Aan het einde van de ceremonie worden deze linten ontbonden en dit staat symbool voor het feit dat zij uit vrije wil samen willen blijven.

Vroeger was een handfasting een verloving. Een handfasting duurde een jaar en een dag. Na deze periode konden de geloftes verlengd worden voor zolang de liefde duurt, voor dit leven of voor eeuwig.  Het binden van de handen is een vast onderdeel van de ceremonie. Verder kan de ceremonie vrij ingevuld worden.

Is een handfasting rechtsgeldig?

Een handfasting is niet rechtsgeldig, het is dus geen wettelijk huwelijk. Ik heb mensen in liefde mogen verbinden die niet voor de wet wilde trouwen maar wel op deze manier in liefde verbonden wilde worden. Ik heb ook mensen in liefde verbonden die wel voor de wet wilde trouwen. Zij deden dit gratis en vervolgens kozen zij voor een handfasting-ceremonie.

Hoe ziet een handfasting-ceremonie eruit?

Met een handfasting-ceremonie zijn er tal van mogelijkheden. Een vast element tijdens de handfasting is uiteraard het binden van de handen. Zo kun je bijvoorbeeld de handen laten verbinden door jullie kinderen, of een familielid of een vriend/vriendin. Je kunt ervoor kiezen om ringen uit te wisselen. Misschien vinden jullie het ook wel bijzonder dat  de ceremonie deels geleid wordt door een geliefde. Alles is bespreekbaar.

Voor de handfasting krijgen jullie ook wat kleine opdrachten.  Op deze manier werken jullie samen in liefde naar de grote dag toe. Jullie mogen namelijk zelf de linten gaan uitzoeken.  Jullie mogen zelf de kleuren bepalen. Misschien vinden jullie het leuk om kleine symbooltjes aan de linten te maken. Ook dit is mogelijk. Daarnaast mogen jullie je eigen geloftes schrijven welke jullie aan elkaar voorlezen tijdens de ceremonie.

Zo is er ook het cake and wine ritueel, de bezemritueel en kunnen jullie een zegening ontvangen met de elementen. Ik heb een informatieboekje welke ik op de afspraak meeneem zodat jullie de mogelijkheden rustig kunnen inzien en bespreken. 

Willen jullie een mooie ceremonie om jullie liefde te vieren? Willen jullie dit met z'n twee of misschien toch met familie en vrienden erbij? Willen jullie dit buiten of toch binnen of misschien op een eigen gekozen locatie? Willen jullie een ceremonie die net wat meer diepgang heeft? Dan is een handfasting-ceremonie misschien wel wat voor jullie.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

- Een kennismakingsgesprek
- Een verdiepingsgesprek 
- Laatste gesprek om de puntjes op de i te zetten
- Tussendoor telefonisch contact en/of e-mailcontact 
- Vanuit mijn ervaring tips om de handfasting-ceremonie net dat sprankeltje meer te geven
- Een op maat gemaakte persoonlijke handfasting-ceremonie 
- Een presentje als dank voor jullie vertrouwen

Kortom, ik ga er voor zorgen dat jullie een mooie handfasting-ceremonie krijgen waar jullie met plezier en liefde op terug zullen kijken. 

Kosten:

De totale kosten, inclusief kennismakingsgesprek, zijn €450,00. 
Mochten jullie na de kennismaking besluiten dat ik de eer krijg om de ceremonie voor jullie te verzorgen worden de kennismakingskosten van €25,00 verrekend met de totale kosten. 

Het genoemd bedrag is inclusief 0% BTW ivm deelname aan de KOR en exclusief reiskosten